Foxguard

Om Foxguard

Foxguard Alkolås har funnit på den nordiska marknaden sedan 2005 och är i dag ett av Sveriges ledande företag inom alkolås till yrkestrafik samt kommuner och landsting.

Företaget har genom åren genomgått en resa med alltifrån att ha varit ett enmansbolag, till att ha varit ett dotterbolag inom Mekonomen. Som grundare av företaget finns bland andra Stig Blomkvist - fd rallyvärldsmästare, Tomas Sandström -fd NHL proffs i ishockey, Niklas Skoog - fotbollsspelare i MFF, Björn Ranelid - författare samt 15 andra personer med bakgrund inom idrotten eller näringslivet. Denna grupp av människor står bakom, och gärna öppet deklarerar, att bilkörning och alkohol inte hör ihop.

Vår affärsidé är att med avändarvänliga produkter och marknadsledande teknologi tillgodose marknadens behov av pålitliga och lättanvända säkerhetslösningar för att skydda mot materiella förluster och för att rädda liv. Genom ett nära samarbete med våra kunder är vi lyhörda för önskemål och detta tillsammans med ett nära kompanjonskap med våra leverantörer gör att vi ständigt förbättrar och utvecklar våra produkter.

Foxguard Alkolås är utvecklat av Foxguard i samarbete med Lion Laboratoriet i Storbritannien. Lion är världsledande när det gäller alkoholmätteknik och har levererat till bland annat svenska polisen och är idag leverantör av alkomätare för polisen i Danmark, Norge och Finland.